whatsq.com Ganesh Jayanti

ParagKini / Pixabay

गणेश जयंती को भगवान गणेश की जयंती के रूप में मनाया जाता है। हिंदू कैलेंडर के अनुसार, यह शुक्ला चतुर्थी पर माघ चंद्रमा माह के दौरान मनाया जाता है और वर्तमान में ग्रेगरीयन कैलेंडर में जनवरी और फरवरी महीने के साथ मेल खाता है।

महाराष्ट्र में गणेश जयंती को भी माघ शुक्ल चतुर्थी, तिलकंड चतुर्थी और वरद चतुर्थी के रूप में जाना जाता है। मुख्य वार्षिक गणेश त्योहार, गणेशचतुर्थी, अगस्त-सितंबर में मनाया जाता है, लेकिन गणेश जयंती, गणेश के उपासकों के लिए एक और महत्वपूर्ण समय है।

  1. ॐ श्री भ्रमणस्पतये पारवती पुत्राय मंगल मूर्तये गणपतये विश्वा घना प्राणाय सर्व विघ्ना निवारकाय नमो नमः|

OM SHRI BHRAMNASPATAYE PARVATI PUTRAAY MANGAL MURTAYE GANAPATAYE
VISHWA GHANA PRANAY SARVA VIGHNA NIVARKAY NAMO NAMAHA|

  1. तदादौ श्री विघ्नेश्वर् पूजां करिष्ये |
    Tadaadau shri vighneshvar poojam karishye

  2. अभीप्सितार्था सिद्ध्यर्थं पूजितो यः सुरैरप |
    Abhipsitaartha siddhyarthan poojito yah surairapi.

  3. सर्व विघ्नच्छिदेतस्मै गणाधिपतये नमः |
    sarva vighnachchidetasmai ganaadhipataye namah.

  4. ॐ गणानां तव गणपतिं हवामहे |
    om ganaaanaam tvaa ganapatim havaamahe |

  5. कविमकाविनाम उपमाश्रावस्तवं |
    kavimkavinaam upamashravastavam |

  6. ज्येष्ठराजाम ब्रह्मनाम ब्रह्मानसपता |
    Jyeshtaraajam brahmanaam brahmaanaspta |

  7. आ नः शृण्वन्नूतिभिस्सीडा सादनम |
    aa nah shrunvannutibhissida saadanam |

  8. श्री महा गणपतये नमः |
    Shri maha ganapataye namah|

  9. विघ्नेश्वर महाभागा सर्व लोका नमस्कृतः |
    Vighneshvara mahabhaaga sarva loka namaskrutah |

  10. मयारब्धामिदं कर्मा ,निर्विघ्नं कुरु सर्वदा |
    mayaarabdhamidam karma,nirvighnam kuru sarvadaa |

  11. आ ब्रह्मलोका दशे शांत लोकालोक पर्वतात |
    aa brahmalokaadsheshaatalokaalokaparvataat |

  12. ए वासंती द्विजदेवाः , तेभ्यो नित्यं नमो नमः |
    Ye vasanti dvijadevaha, tebhyo nityam namo namah |

  13. नमो नमो गणेशाय नमस्ते शिवा सुनावे |
    namo namo ganeshaya namaste shiva sunave|

  14. ॐ विध्नं कुरुमे देवा नमामित्वं गणाधिप |
    A vidhnam kurume deva namaamitvaam ganaadhipa |

  15. श्री महा गणपतये नमः प्रार्थनाम समर्पयामि |
    Shri maha ganapataye namah : Prarthanaam samarpayaami |

  16. श्री गणेशाय नम:

  17. ॐ श्री गणेशाय नम:

  18. गं गणपतये नम:

  19. ॐ गं गणपतये नम:

  20. ॐ गं ॐ

Spread the love

whatsq

Support whatsq.com, help community and write on social network.

%d bloggers like this: